بارگیری...
خانه -> بلاگ
  • Follow Siavash on Twitter
  • Add Siavash on Facebook
  • Follow Siavash on Google+
بات:
< پست قبلی | بلاگ ها | تگ ها | پست بعدی >RSS Feed Add to Delicous! Add to Digg! Add to Technorati! Add to Furl! Add to Blinklist! Add to Reddit! Add to Oyax! Add to Balatarin!

بررسی فیس بوک از نظر فنی و اجتماعی
(پست شده در تاریخ 2011/02/16, 05:25:50)

توجه

این مقاله هنوز کامل نشده و در حال تکمیل شدن است، لطفاً در بخش نظرات قسمت هایی که بنظرتان باید اضافه شود پیشنهاد دهید

مقدمه

Facebook Logo - لوگوی فیس بوک
امروز داشتم فکر می کردم در حال حاضر هر جا می رم صحبت از فیس بوک هست... سایتی که سال 2004 شروع به کار کرده و سازندش یعنی مارک زوکربرگ رو ظرف این 7 سال به جوان ترین میلیاردر جهان در سن 26 سالگی تبدیل کرده. واقعاً جای تبریک داره.

آمارجالب فیس بوک

می خوام یک سری آمار جالب در ارتباط با سایت فیس بوک بگم، شاید خیلی از ما حدوداً این آمار رو بدونیم، اما یادآوریش هم حتی می تونه جالب باشد.
  • فیس بوک طبق آمار 2010 میلادی بیش از 500 ملیون کاربر فعّال داره! و 50% از کاربرانش هر روز حداقل یک بار به فیس بوک سر میزدند!
  • در فیس بوک هر شخص بصورت میانگین 130 نفر در لیست دوستانش دیده می شه و 700 دقیقه در ماه رو مشغول استفاده از فیس بوک هست. بطور کلی ما انسان ها 700 بیلیون دقیقه در ماه رو در این سایت صرف می کنیم. با یه حساب سرانگشتی میشه حدود 1330000 سال وقت ما انسان های کره خاکی در هر ماه. خیلی عدد بزرگیه، نه؟
  • حدود 900 ملیون عنصر از جمله صفحات، گروه ها، رخدادها و ... در حال حاضر در فیس بوک وجود داره. هر کاربر بصورت متوسط به 80 عنصر متصل هست. یعنی بطور متوسط یک کاربر مثلاً به 30 صفحه، 30 گروه و 20 رخداد متصل هست و هر ماه هر کاربر 90 قطعه اطلاعات ایجاد می کنه، یعنی بطور متوسط 3 قطعه در روز و هر ماه 30 بیلیون قطعه اطلاعات از جمله لینک، خبر، بلاگ، یادداشت، آلبوم عکس و ... به اشتراک گذاشته میشه! باز هم با یک حساب سرانگشتی یعنی هر دقیقه حدود 700 هزار مطلب و هر ثانیه 11 هزار و پانصد مطلب داره به فیس بوک اضافه میشه.
  • فیس بوک در حال حاضر به 70 زبان دنیا ترجمه شده و حدود 30% کاربران فیس بوک آمریکایی هستند. حدود 300 هزار کاربر به ترجمه فیس بوک به زبان های دیگه کمک کردن. لازم به ذکر هست که فیس بوک یک برنامه جهت ترجمه در اختیار کاربرانش قرار داده که خود کاربران به ترجمه ی هر قسمت از اون می تونن کمک کنند.
  • همانطور که می دونید در فیس بوک هر شخص می تونه نرم افزار هایی که اصطلاحاٌ به اون App گفته میشرو نصب کنه. امکان ساخت App در فیس بوک در 2006 معرفی شد و نسخه جدیدش در 2007 معرفی شد و هر شخص امکان ایجاد نرم افزارهای تحت فیس بوک رو پیدا کرد و اینجا بود که فیس بوک تمام رقیب های خودش رو رسماً پشت سر گذاشت و فیس بوک رو به یک Platform برنامه نویسی تبدیل کرد! چقدر هوشمندانه... کی فکر می کرد یک شبکه اجتماعی به قدری قدرت پیدا کنه که برنامه هایی که داخل اون ساخته می شن هم با قیمت های نجومی خرید و فروش بشن بین شرکت های متفاوت... جالبه که بدونید در فیس-بوک روزانه 20 ملیون برنامه فیس بوک نصب میشه و هر روز 250 میلون نفر با فیس بوک در برنامه های خارج از فیس بوک کار میکنند. لازم به ذکر هست که حتی خارج از سایت فیس بوک و هر کسی حتی در سایت شخصی خودش می تونه یک برنامه ی ساده که از فیس بوک استفاده می کنه داشته باشه! از وقتی که این امکان گذاشته شده روزانه 10 هزار سایت جدید از افزونه های فیس بوک در سایتشون استفاده می کنند و در حال حاضر 2.5 ملیون سایت این افزونه ها رو نصب دارند!
  • بیشتر از 200 ملیون کاربر فعال از طریق موبایل به فیس بوک وصل می شن و جالبه بدونید که افرادی که با موبایل به فیس بوک دسترسی دارند حدوداً دوبرابر افرادی که با رایانه وصل می شن در فیس بوک فعال هستند.

تمام آماری که در ارتباط بالا ذکر شد برای سال 2010 هست و آخرین آمار رسمی اعلام شده توسط خود فیس بوکه... یعنی تا الآن احتمالاً تمام این موارد رشد کردن.
این نکات هم شاید برای شما جالب باشه که طبق آمار Alexa سایت فیس بوک در کشورهای مکزیک، اندنزی، ترکیه، آرژانتین، مالزی، ونزولا، فیلیپین، کلمبیا، نیجریه، چیلی و سنگاپور پربازدیدترین وبسایت و در کشورهایی نظیر آمریکا، آلمان، فرانسه، ایتالیا، اسپانیه، کانادا، استرالیه و ... بعد از گوگل دومین پربازدیدترین وبسایت هست.
نکته ی خیلی خیلی جالب این هست که با وجود فیلتر بودن این سایت در ایران، فیس بوک 25امین وبسایت پربازدید ایرانی هست! این یعنی ویزیت این سایت فیلتر شده از سایت سازمان سنجش بیشتر هست.

تاریخچه فیس بوک

Facebook - The Social Network
خیلی از شما حتماً فیلم The Social Network رو دیدید، اگر هنوز ندیدید بهتون پیشنهاد می کنم حتماً ببینید. ممکنه کاملاً واقعی نباشه اما مقدار خیلی زیادیش مطابق واقعیت به نظر میاد و شاید بتونه به خیلی از ما انگیزه بده!

سال 2004

خوب حالا یک تاریخچه کمی تخصصی تر از فیلم رو می خوایم بررسی کنیم. Facebook که در ابتدا اسمش TheFacebook بود در فبریه ی 2004 توسط مارک زوکربرگ (Mark Zuckerberg) و چند تا از دوستانش در خوابگاه هاروارد ایجاد میشه. خیلی جالبه، نه؟ اکثر پروژه های خیلی بزرگ که الآن می بینیم از همین دانشگاه شروع میشه... گوگل هم از دانشگاه شروع شده و پروژه دانشگاهی بوده و الآن بزرگ ترین شرکت در وب هست. در ماه مارچ یعنی یک ماه بعد فیس بوک به دانشگاه های Stanford، Columbia و Yale گسترش پیدا می کنه. یعنی در این زمان فقط افرادی که از این دانشگاه ها میل داشتند می تونستن عضو فیس-بوک بشن. در ماه ژون فیس بوک مرکز خودش رو به Paolo Alto در کالیفرنیا منتقل می کنه. در ماه سپتامبر برنامه گروپ به فیس بوک اضافه می شه و افراد می تونن گروه ایجاد کنند. همینطور Wall به صفحه کاربری اضافه میشه. Wall یا دیوار خیلی ایده ی قشنگی هست. هر شخص می تونه روی دیوار خودش و بقیه مطلبی رو بنویسه و تمام فعالیّت افراد روی دیوارشون ثبت میشه! خیلی ایده ی قشنگیه. در ماه دسامبر فیس بوک به 1 ملیون کاربر میرسه. یعنی در کمتر از یک سال فیس بوک 1 ملیون عضو پیدا می کنه! یک ملیون کاربر در کمتر از یک سال... نکته قابل توجه این هست که فیس بوک هنوز فقط از دانشگاه ها عضو می پذیره، یعنی 1 ملیون عضو اولش همه دانشگاهی بودن! اونم از بهترین دانشگاه های آمریکا مثل استنفورد، هاروارد و ...
می دونید ما ایرانی ها مخصوصاً باید از این مورد شدیداً درس بگیریم. ما در ایران برنامه نویس های خیلی خیلی بهتر از خیلی جاها داریم، نمی خوام جسارت کنم، اما مطمئناً برنامه نویس های بهتر از مارک هم داریم و داشتیم. اما ما ایرانی ها خیلی طولش می دیم. نه! بهتره نگم ما ایرانیا. خودم رو می گم، ببخشید. من خیلی طولش میدم... هیچ چیز رو روش تمرکز نمی کنم. زمان خیلی مهمه... شاید فیس بوک 1 ماه دیر می کرد الآن آماری که در بالا دیدیم رو نداشت، شاید یک شرکت دیگه داشت. ما ایرانی ها خیلی در ایجاد محصولات خوبیم، خیلی خوب یک سایت درست می کنیم مثلاً اما بلد نیستیم تبلیغش کنیم، بزرگش کنیم. یعنی من بلد نیستم. در ایران سرمایه گذار و پشتیبان خوبم خیلی سخت پیدا میشه. البته حق هم دارن سرمایه گذارها، چطور می تونن روی چیزی سرمایه-گذاری کنن که ممکنه همین فردا فیلتر بشه؟! اما کلاً برای وبسایت نمی گم، برای یک پروژه تحقیقاتی هم همینطور هست. شاید هم ضعف من باشه، که نمی تونم کارم رو بخوبه به سرمایه گذار بفهمونم و خوب Present نمی کنم. من این رو قشنگ دیدم، در آمریکا محصولاتی رو می فروشن که واقعاً خیلی ابتدایی هستند. اما با تبلیغ و نمایش خوب می شه ابتدایی ترین محصولات رو هم به افراد فروخت! اونجا خوب میدونن چطور باید چیزی که ساخته شدرو خوب نمایش بدن... دقیقاً جایی که ما ضعیف هستیم، خیلی خوب یک محصول رو درست می کنیم اما اگر نصف اون زمان وقت ساختش می کردیم و اون زمان رو صرف نمایش و معرفی می کردیم فکر کنم خیلی موفق تر می بودیم.

سال 2005

  • در می 2005، فیس بوک 12.7 ملیون دلار سرمایه گزاری توسط یک شرکت روش میشه و فیس بوک 800 دانشگاه رو تحت پوشش خودش قرار میده! یعنی هنوز خارج از دانشگاه ها نمی تونستن عضو سایت بشن
  • در ماه آگست اسم خودش رو از TheFacebook.com بصورت رسمی به Facebook تغییر میده و در ماه سپتامبر فیس بوک به دبیرستان ها خودش رو گسترش میده. یعنی حالا از دبیرستان ها هم عضو می پذیره.
  • در ماه اکتبر برنامه Photos یا عکس ها به فیس بوک اضافه میشه و افراد می تونستن عکس اضافه کنند! یعنی تا اینجا در فیس بوک افراد حتی نمی تونستن آلبوم عکس داشته باشند و این همه پیشرفت کرده! فیس بوک در این تاریخ شروع به جذب دانشگاه های بین-المللی می کنه.
  • در ماه دسامبر سال 2005 فیس بوک به 5.5 ملیون کاربر فعال میرسه! لازم به ذکر هست تمام این 5.5 ملیون عضو یا دانشجوی دانشگاه هستند یا دبیرستانی.

سال 2006

  • در آپریل 2006 چندین سرمایه گذار 27.5 ملیون دلار روی فیس بوک سرمایه گذاری می کنن! و فیسبوک نسخه موبایل خودش رو ایجاد می کنه.
  • در ماه آگست محیط ساخت نرم افزار فیس بوک ایجاد میشه و همینطور برنامه یادداشت ها یا Notes ارائه میشه. و ماکروسافت به فیس بوک قراردادی در ارتباط با تبلیغات فیس بوک می بنده.
  • در سپتامبر و نوامبر خوراک خبر و چندین امکان حفظ حریم شخصی به فیس بوک اضافه میشه و ثبت نام در فیس بوک برای همه آزاد میشه! همینطور امکان به اشتراک گذاشتن مطالب در فیس بوک ایجاد میشه و در 20 سایت همکار همزمان ارائه میشه.
  • در دسامبر 2006 فیس بوک به 12 ملیون عضو فعّال میرسه!

سال 2007

  • در مارچ این سال فیس بوک 2 ملیون عضو فعّال کانادایی و 1 ملیون عضو فعّال از کشور انگلیس پیدا میکنه.
  • در ماه آپریل فیس بوک به 20 ملیون عضو میرسه و طراحی سایت تغییر پیدا می کنه و جدید میشه.
  • در ماه می Platform جدید فیس بوک با 65 توسعه دهنده نرم افزار همکار و 85 برنامه ی فیس بوک معرفی میشه!
  • در ژولای فیس بوک شرکت Parakey رو می خره و در ماه اکتبر فیس بوک به 50 ملیون عضو فعّال می رسه! همینطور Platform فیس بوک برای موبایل معرفی میشه و در نوامبر فیس بوک تبلیغاتش رو با نام Facebook Ads شروع می کنه.

سال 2008

  • در ماه فوریه فیس بوک به زبان های اسپانیایی و فرانسوی ارائه میشه و در ماه مارچ نسخه آلمانی اون هم ارائه میشه. همینطور فیس بوک به خاطر اعتراضاتی که در ارتباط با حفظ حریم خصوصی افراد شده بود تغییراتی رو در این زمینه جهت بهبود کنترل حفظ حریم شخصی ارائه می کنه.
  • در ماه آپریل فیسبوک سیستم چت رو ارائه میده و این سایت در بیش از 21 زبان دنیا قابل دسترسی کاربرانش قرار می گیره.

سال 2009

  • فیس بوک در ماه ژانویه به 150 ملیون کاربر میرسه و CNN Live از امکانات فیس بوک در سایتش استفاده می کنه!
  • در فوریه فیس بوک به 175 ملیون کاربر میرسه! یعنی در یک ماه 25 ملیون عضو فعّال جدید! همینطور امکان Like یا لایک به فیس بوک اضافه میشه.
  • در ماه آپریل فیس بوک به 200 ملیون کاربر میرسه، یعنی 25 ملیون کاربر جدید دوباره در یک ماه. در ماه ژون افراد امکان انتخاب Username یا نام کاربری رو پیدا می کنن و در ژولای فیس بوک به 250 ملیون کاربر فعّال می رسه.
  • در ماه آگست فیس بوک FriendFeed که در بین وبلاگ نویسان ایرانی بسیار معروف هست رو می خره.
  • در ماه های سپتامبر و دسامبر 2009 فیس بوک به 300 و 350 ملیون کاربر فعّال می رسه!

سال 2010

  • فیس بوک در ماه فوریه به 400 میلون کاربر می رسه و در ماه ژولای نسخه بتای Questions یا سوال ها معرفی میشه.
  • در ماه ژولای فیس بوک به نیم ملیارد کاربر فعّال میرسه و در ماه آگوست نرم افزار Places ارائه میشه!

سال 2011

این ها تاریخچه ای بود از فیس بوک که توسط خودش در وبسایتش قرار گرفته. در سال 2011 هم که فکر میکنم تغییرات کلیدی در ظاهر صفحه کاربران، ظاهر صفحات در گروه ها بوده. همچنین سیستم Messages جدید که هدفش جمع آوری میل، پیام ها، چت ها و پیامک ها در یک محیط واحد بوده یکی از تغییرات اساسی فیس بوک بوده. در این اقدام فیس بوک به کاربران ایمیل هایی از نوع @facebook.com ارائه کرده که در حال حاضر بصورت دعوت نامه قابل دسترسی هست.

بررسی فنی فیس بوک

زبان های برنامه نویسی بکار رفته

در حال بررسی

تکنولوژی های بکار رفته

در حال بررسی

نحوه ذخیره سازی اطلاعات و بانک اطلاعاتی استفاده شده

در حال بررسی

خوبی ها و نکات قابل تأمل در فیس بوک

خوبی های فیس بوک

فیس بوک به یک سایت خیلی خیلی بزرگ تبدیل شده و خوبی های خیلی زیادی داره! مثلاً خیلی از ما دوستان دوران بچگیمون رو که شاید فکرشم نمی کردیم دوباره بتونیم پیدا کنیم، پیدا کردیم و از خودمون عکس هایی در آلبوم های دیگران می بینیم که شاید از اینکه این عکس ها حتی وجود داشتن هم خبر نداشتیم. یا مثلاً شاید ما نمی تونستیم هر روز به خونه ی تعداد زیادی از دوستامون بریم و یا بیرون باهاشون قرار داشته باشیم، اما به وسیله ی فیس بوک ما در یک محل از آخرین اتفاقات برای تک تکِ دوستانمون باخبر هستیم! شگفت آوره! واقعاً کمک بزرگی هست، اون هم توی این دوره که انقدر هممون درگیر کار هستیم که وقت سر خاروندن هم نداریم، این سایت قدرتمند به کمک ما میاد تا تمام دوستانمون رو بتونیم ازشون در کمترین زمان مطلع باشیم.

آیا همه چیز در فیس بوک خوب است؟

اما مواردی هست که شاید ما خیلی به اون ها توجه نمی کنیم و این می تونه برای تک تکِ ما خطرناک باشه، شاید هم فقط به نظر من اینطوره. ما در مقرراتی که در ابتدای ثبت نام در فیس بوک قبول کردیم و بدون این که اون رو بخونیم روی "من قبول دارم" کلیک کردیم، مواردی رو پذیرفتیم که شاید کمی برای شما جالب باشه. مثلاً یکی از موارد این هست:
فیس بوک مالک تمام اطلاعاتی است که در اختیار آن می گذارید.
خوب این جمله یعنی چی؟ یعنی فیس بوم می تونه هرگونه که صلاح می بینه از این اطلاعات استفاده کنه. مثلاً می تونه اطلاعات شما رو به سازمان های مختلف بفروشه، یا عکستون رو منتشر کنه یا از ایده هایی که توی اون به اشتراک قرار میدید استفاده کنه و به خاطر اینکه شما این رو قبول کردید هیچ مشکل قانونی هم نداره.

فیس بوک و 10 سال آینده کاربرانش

حالا شاید بگید خوب آخه عکس من به چه دردی می خوره؟ یا حرفی که زدم... اما این رو در نظر داشته باشید که هر کدوم از ما ممکن هست 10 سال آینده معروف بشیم! اون موقع کافیه یک عکس یا اظهار نظر ساده ی ما در آرشیو فیس بوک در 10 سال پیش برای به خطر انداختن موقعیت سیاسی، اجتمایی، اقتصادی ما مشکل ساز بشه! در فیس بوک ممکن هست ما تنها اطلاعات اخیر رو ببینیم، اما تمامی اطلاعات ذخیره می شن در آرشیو خود فیس بوک... حتی اطلاعاتی که شما پاک می کنید هم در واقع بصورت کامل پاک نمیشن و در بک آپ های فیس بوک می مونن. ممکن هست بعد از مدّتی این اطلاعات به کلی پاک شوند، اما ممکن هم هست فیس بوک علاقه به نگهداری اون ها داشته باشه.
به نظر من با حضور فیس بوک در آینده شخص معروف شدن خیلی خیلی کار سختی هست! کافی هست معروف شوید بعد عکس بچگی شما مثلاً در حال قلیون کشیدن پخش شود، عکس خیلی تیپیکی که در اکثر پروفایل های کاربران ایرانی فیس بوک دیده می شود. البته این یک مثال خیلی ساده بود، و شاید موقعیت کسی را در خطر نیاندازد حتی اگر معروف شود، اما خودتان می توانید این موضوع را تعمیم دهید.

Tag شدن در فیس بوک

نکته ی جالب دیگر این است که در فیس بوک شما اگر عضو شوید و حتی هیچ عکسی از خود نگذارید، این امکان به شما داده نمی شود که دوستانتان نتوانند شما را Tag کنند، و با اولین Tagای که شوید حتی اگر خود را Untag کنید، فیس بوک عکس شما را خواهد داشت! این شاید کمک فوق العاده بزرگی به سازمان های امنیتی و جاسوسی باشد، اما از طرفی یک نوع از بین بردن حریم خصوصی افراد است.

برنامه ها در فیس بوک

در ارتباط با Appهایی که در فیس بوک هر روز نصب می کنیم! و بدون مطالعه روی دکمه Allow کلیک می کنیم، این یعنی به آن برنامه اجازه می دهیم به برخی اطلاعات ما دسترسی داشته باشد. برنامه ها حتی می توانند درخواست دسترسی به پیام های خصوصی شما یا چت شما را داشته باشند! یا حتی دسترسی به پست نمودن بر وال شما و دوستانتان در هر زمانی که دلشان بخواهد. همینطور می توانند دسترسی به آلبوم های عکس شما و هر چه بر دیوارتان ارسال می نمایید داشته باشند. البته در ابتدا که برنامه از شما درخواست نصب می کند بصورت دقیق نوشته می شود این برنامه درخواست دسترسی به کدام اطلاعات شما را می نماید. پس ما حتماً باید قبل از استفاده از برنامه این درخواست دسترسی را به خوبی مطالعه نماییم. به عنوان مثال یک برنامه ی فال روزانه ممکن است درخواست دسترسی به تصاویر و اطلاعات شخصی شما را نیز داشته باشد، و تمام اطلاعات شما را در بانک اطلاعاتی دیگری ذخیره نماید! پس در پذیرفتن برنامه ها دقّت کنید و برنامه هایی که نصب کرده اید و دسترسی هایشان را اگر قبلاً دقت نکرده اید همین حالا در قسمت Privacy کنترل نمایید.

تغییر قوانین فیس بوک

در قوانینی که شما در هنگام ثبت نام در فیس بوک قبول می کنید، آمده است که فیس بوک در هر لحظه ممکن است این قوانین را تغییر دهد و کاربران موظف هستند این قوانین را هر چند مدت چک نمایند. البته این موردی است که در اکثر قوانین استفاده از سرویس انواع سایت ها وجود دارد. اما در فیس بوک این قوانین یعنی قوانین مرتبط اطلاعات شخصی شما، پس کمی با دقّت در آن نظرتان را بیان نمایید و اطلاعاتتان را به اشتراک بگذارید.

اکانتتان را Deactive نکیند

با خواندن این مطلب با عجله به سمت اکانت فیس بوک خود نروید تا آنرا Deactive کنید! فیس بوک بسیار ابزار باارزش و مفیدی است به شرطی که با رعایت مواردی که اشاره شد با آن برخورد نمایید و نکته بعدی اینکه با Deactive کردن اکانتتان هیچ اطلاعاتی را پاک نکرده اید. همانطور که خیلی از شما می دانید در اولین لاگین شما بعد از Deactive کردن مجدداً تمام اطلاعاتتان را خواهید دید. پس در واقع با این کار اطلاعاتی از شما پاک نشده، تنها از دسترس اعضای معمولی فیس بوک خارج شده.

سخن پایانی

در نهایت هم لطفاً در نظر داشته باشید که این مطلب من هیچ جنبه سیاسی نداشته و فقط جهت اطلاع رسانی نوشتم. لطفاً این نوشترو به سیاست و مطالب مرتبط با اون ربط ندید. خیلی ممنونم.

تگ ها

privacy, technical, facebook, social network

نظرها

نام:
ایمیل:
وبگاه:
نظر:
 
ایلیا:
پست شده در تاریخ 2014/03/01, 10:41:58
" کیرتویاروبخوره تخمی "
ایلیا:
پست شده در تاریخ 2014/03/01, 10:41:08
" اه اه اه اه اه اه حالم به هم خوردحالت تعوع "
فرشيد:
پست شده در تاریخ 2014/02/21, 05:42:28
" چطوري خانوم؟ "
yaroo:
پست شده در تاریخ 2013/10/03, 05:15:49
" مهدی کیر تو اول تا آخر خاندانت که فحش دادی "
amir:
پست شده در تاریخ 2013/07/30, 12:09:07
" goodاینم ایمیلwww.amirkarimi000@gmail.com "
majicson:
پست شده در تاریخ 2013/07/01, 03:26:14
" سلام 1-راجع به روش ثبت فرم ها بنویسید asynk چیه؟ یا مثلاً ثبت نام های چند مرحله ای وقتی سعی می کنیم به صورت دستی فرم را ثبت کنیم فرم ثبت می شود اما به مرحله ی بعد نمی رویم و با یک صفحه ی سفید مواجه می شویم. 2-راجع به اطلاعاتی که هنگام ثبت فرم ها ارسال می شود بنویسید مثلاً هنگام Share کردن چه اطلاعاتی به چه آدرسی فرستاده می شود؟ "
مهسا:
پست شده در تاریخ 2013/04/06, 10:06:36
" سلام و خسته نباشید. آقای محمودیان من دانشجوی ارتباطات هستم و تحقیقم در مورد پیج های مختلف فیس بوک و هدف ادمین ها از ساخت این پیج هاست... این موضوع هم میتونید پیگیری کنید.ممنون "
parisa:
پست شده در تاریخ 2013/03/02, 16:08:31
" دقیقا فیس بوک موبایل کی وصل میشه "
علی:
پست شده در تاریخ 2012/12/30, 16:10:44
" با سلام جناب اگه امکان دارد بررسی فنی فیس بوک رو تو وبلاگتون قرار بدید. با تشکر "
رضا:
پست شده در تاریخ 2012/11/14, 07:10:21
" مطالب جالبی بود بنظرمن بدلیل عدم اطلاعات کافی ومحدویت اطلاعاتی مردم الخصوص جوانان نمی دانند که راهی را که انتخاب کرده اند درست یا نه ومتاسفانه اکثرایرانیان فقط بدنبال نکات منفی پدیده ونوآوری های جدید میباشند من اعتقاذ دارم جوانان ما بسیار بامنطق ودرک هستند ولی بدلیل عدم فرهنگ سازی در سالهای اخیر جوانان ما راه خودشان را گم کرده اند امیدوارم کارتان را همچنان ادامه دهیدبه امید سربلندی ایران عزیز "
mahdi:
پست شده در تاریخ 2012/06/02, 20:10:11
" دستتون درد نکندتشکر بابت فوش ببخشی د "
mahdi:
پست شده در تاریخ 2012/06/02, 20:07:27
" کسکش "
mahdi:
پست شده در تاریخ 2012/06/02, 20:06:49
" مادرت وگاییدم "
erfan mohammadyan:
پست شده در تاریخ 2012/02/08, 14:48:56
" mamnon khob bod mersi "
erfan:
پست شده در تاریخ 2012/02/08, 14:48:01
" عالی بود مرسی "
sahar:
پست شده در تاریخ 2011/11/23, 20:22:55
" عالي! "
houra:
پست شده در تاریخ 2011/11/10, 01:48:33
" "kheili khob bod"merc "
فرزاد افشار:
پست شده در تاریخ 2011/10/18, 11:21:35
" به نظر من فيس بوك يه سايت واقعاً عالي و بزرگي هستش وليبه نظر من بهتر سايت ها و شبكه هاي اجتماعي موجود در ايران رو از نظر طرح و محتوا و ... بررسي كنيم و حتي اگر امكانش باشه با حمايت دولت سيستم هاي قدرتمندتر از سيستم هاي موجود رو بسازيم.مثلاً بياييم روي كلوب تمركز كنيم. البته اين نظر شخصي بنده هستش و مقاله شما هم فوق العاده مفيد بود. "
شیده:
پست شده در تاریخ 2011/09/29, 19:23:46
" درود اطلاعاتتون خیلی خوب بود من علاقه مند شدم برنامه نویسی رو به صورت حرفه ای یاد بگیرم اما نمیدونم از کجا شروع کنم لطفا منو راهنمایی کنید. مرسی "
kevan:
پست شده در تاریخ 2011/08/15, 11:13:26
" خيلي خو ب بود "
صالح:
پست شده در تاریخ 2011/08/13, 05:15:16
" در مورد ما برنامه نویسای ایرانی هرچی بگیم کم گفتیم. کاملا در مورد حرف شما تبلیغ نکردن و دست دست کردن موافقم. منتها یک نکته بارز بین ماها هست. و چیزی جز نبود روحیه کار تیمی!. برنامه نویس هرچقدر هم استاد باشه. برای یک کار خوب و عالی فرضا در حد فیس بوک و ... تک نفره نمی تونه کاری از پیش ببره. گروهی هم که دیگه همه می دونند چه اوضایی داره ولی عمل نمی کنند "
توت فرهنگی وحشی:
پست شده در تاریخ 2011/06/06, 11:17:37
" بعضی ها فیش بوک رو مثل علی بابا تلقی می کنن "
milad:
پست شده در تاریخ 2011/06/01, 01:36:50
" سلام سیاوش جان کاش کمی هم فراتر میرفتی و عنوان میکردی که ایده فیس بوک برای زوکربرگ نبوده و برای دو بردار کامرون و تیلور وینکلووس بوده در کل به نظر من زوکربرگ بزرگترین کلاه بردار دنیا هست چون در فیلم هایی خارجی که می بینیم دزدان نهایتش چندیم میلیون دلار دزدی میکنند ولی ایشان میلیارد های دلار دزدی کرده در کل ممنون بابت مطلب مفیدت "
صلاح:
پست شده در تاریخ 2011/05/17, 06:56:31
" حبيبتى "
حسین:
پست شده در تاریخ 2011/05/15, 00:14:01
" یکی از کارهای مفید فیسبوک شکوندن یک سری تابوهای بی ارزش در کشورهای جهان سوم و عادی کردن یک سری مسائلی بود که بی دلیل بزرگ جلوه داده می شدن! خوب یادمه همین چند سال پیش توو کشور خودمون که یک عکس بی حجاب دختری به سرعت بین موبایل ها بلوتوث می شد و یا سی دی مراسمی خصوصی تکثیر می شد و گاها باعث به وجود اومدن مشکلات بسیار زیادی می شدن ولی امروزه دیگه خبری از ردوبدل شدن این طور اطلاعات نیست ، به قدری افرادی که اینطور مسائل براشون جاافتاده بود عکسها و فیلم های خودشون و جشنهایی که شرکت کرده بودن رو گذاشتن که به جرات می تونم بگم الان اینطور فایلها هیچ ارزشی نداره در فیسبوک یک فرد آمریکایی با استانداردهای زندگی نیویورکی با یه فرد از یکی از روستاهای دور افتاده سومالی یک اندازه حق و حقوق فیسبوکی دارن ، و این باعث یک جهش فرهنگی بسیار بزرگ در بین کشور ها شده فیس بوک به نظر من یک کشوره ، کشوری با زبان فیسبوکی ، پرچم و البته سفیر در اکثر شهرهای دنیا "
dish ir:
پست شده در تاریخ 2011/04/26, 11:34:16
" سلام دوست خوبم کارشما برام خیلی جالب بود موفق باشی به امید روز وشب خوب "
hahamed:
پست شده در تاریخ 2011/04/26, 11:28:38
" خیلی جالببود "
Ashkan:
پست شده در تاریخ 2011/04/21, 15:56:18
" سلام سیاوش جان مطلب جالبی بود اگه ممکن هست در مورد app فیسبوک هم به طور اختصاصی توضیح بده و اینکه با چه زبانهایی میشه روش مانور داد ممنون. "
Mohammad:
پست شده در تاریخ 2011/04/05, 15:37:44
" سلام سیاوش جان من با اینکه از تمام این مسائل خبر داشتم می تونم بگم یه جورایی مجبور شدم عضو این سایت بشم چون همه جا صحبت از اونه و همه مطالب اونجا به اشتراک گذاشته می شه موفق باشی "
reza:
پست شده در تاریخ 2011/03/29, 12:35:23
" بسیار واسه خودم متاسفم که بدون اطلاع از خطرات احتمالی سایتی عضوش میشم "
sfddsag:
پست شده در تاریخ 2011/03/28, 16:22:46
" http://best4irani.mihanblog.com/ "
سید امیر:
پست شده در تاریخ 2011/03/26, 18:08:07
" شما در مورد محدودیت های احتمالی فیس بوک تحقیق نکرده اید؟ مثلا اینکه آیا تعداد دوست برای یک کاربر محدودیت داره؟ آیا ایجاد دوستی محدودیت روزانه داره؟ ارسال متن، نوشتن روی دیوار و... متشکر "
سید امیر:
پست شده در تاریخ 2011/03/26, 18:05:47
" مطلب مفیدی بود. متشکر. "
mohammad:
پست شده در تاریخ 2011/02/22, 23:15:21
" kho be "
B:
پست شده در تاریخ 2011/02/18, 17:05:37
" "like" be sabke fb ;) "
Farzad:
پست شده در تاریخ 2011/02/17, 21:35:09
" ه اصطلاحاٌ به اون App گفته میشرو میشه رو Siavash Ye Kam Matnesh Ziade ama Alan Taghriban dobare 1 /3 sho Khoondam Ta Oonja Nabood Chashm Age toonesti Ba Email Baham Dar Ertebat Bash ... Mokhlesam "
سیما:
پست شده در تاریخ 2011/02/17, 01:17:46
" عالی بود سیاوش جان ..مرسی "
سید محسن:
پست شده در تاریخ 2011/02/17, 00:26:07
" سلام مهندس مطلب خیلی مفیدبود و کلی بر اطلاعات عمومی ما افزود. منتظر مطالب پر بار شما در آینده هستیم "
بهار:
پست شده در تاریخ 2011/02/16, 14:34:05
" این قسمت بدی های فیس بوک منو تحت تاثیر قرار داد ... دی اکتیو کردن هم کاری از پیش نمیبره .. میرم یه گوشه گریه کنم :( "
امین عشیری:
پست شده در تاریخ 2011/02/16, 14:24:44
" سیاوش جان خلی عالی هست رتبه اکسا فیس بوک و مقایسه الکساش با یاهو و گوگل هم بگو مرسی "
سیاوش:
پست شده در تاریخ 2011/02/16, 06:39:28
" فرزاد جان غلط املایی های دیگه هم اگه هست بگو لطفاً... در ارتباط با فروش اطلاعات من هم منظورم شرکت های بزرگ بود... یا شرکت های دولتی... "
Farzad:
پست شده در تاریخ 2011/02/16, 06:04:31
" Rasti Yadam Raft Begam Ke Yekam Ghalate Emlayi Dashti :D Too Hamoon Satr Haye Aval Be Jaye ثانیه Neveshti صانیه Ke Fekr Konam Kare In Barnameye Convertore Khodet Bashe :D "
Farzad:
پست شده در تاریخ 2011/02/16, 06:03:16
" mamnoon Syavash Jan Vali Fek Nemikonam Ye Site Be In Bozorgi Vase Daramade Bishtar Biad EtelaAtesho Dar Ekhtiare Afrade Mamooli Gharar Bede , Shayad Be Sazman Haye Jasoosi BEfrooshe , Ama Be Nazaram Hichmoghe Aks Ya EtelaAte Kasi Ro Dar Zamane Masalan Marof Shodanesh Nemiad Pakhsh Kone . Khodaro Che Didi Shayad In Karo Kard ... "